Facultatea de
Automatică, Calculatoare,
Inginerie Electrică și Electronică

Limba engleză

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată cu succes și anul acesta la cea de-a a XI-a ediție a "Concursului de Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller”, concurs organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în data de 15 mai 2020.

La concurs au participat studenți din principalele centre universitare de Inginerie electronică și Electronică Aplicată din țară, pasionați de microcontrolere, hardware și software. Universitatea noastră a fost reprezentată de studenţi ai specializării de Electronică Aplicată din Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică.

La fel ca în ultimii ani, studenții noștri au fost evidentiați și premiaţi.

Premiul III a fost acordat studenţilor din anul IV Electronică Aplicată: Ivaşcencu Ionuţ-Cosmin, Sandu Gabriel şi Mărgineanu Marius-Gabriel, care au prezentat proiectul intitulat: 

Acţionarea unui motor DC cu microcontroller şi monitorizarea wireless a turaţiei pe un indicator cu motor pas-cu-pas,

profesor coordonator: Sl. Dr. Fiz. Nicuşor Nistor.

 

Menţiunea 2 a fost acordată studentului din anul III Electronică Aplicată: Şerdin Radu, care a prezentat un proiect intitulat:

Sistem de monitorizare la distanţă a locuinţei.

profesor coordonator: Sl.Dr.ing Andrei Mihaela.

 

Menţiunea specială a fost acordată studenţilor din anul II Electronică Aplicată: Ionuţ Marus și Dragoş Ilieș, care au prezentat proiectul intitulat:

Osciloscop digital folosind Arduino,

profesor coordonator: Prof. Dr. Ing. Laurențiu Frangu.

Felicitări !